lauantai 1. syyskuuta 2018

День знаний – tiedon päivä


Первое сентября-это первый звонок и волнительный праздник для 1-ых классов и для всех учеников.

Этот праздник появился в советское время, официально как «День знаний».
Первое сентября особенный день для учеников, студентов, учащихся и учителей. В этот день традиционно проводят торжественные линейки, посвящённые началу учебного года. С особым вниманием в школах встречают первоклассников.

В средних и высших учебных заведениях не проводят линейки, но от этого торжество не уменьшается.

Первого сентября в отличии от финских русские школьники дарят цветы учителям.


Ensimmäinen syyskuuta on tärkeä juhla Venäjällä, koska silloin on koululaisilla ja opiskelijoilla ensimmäinen koulupäivä. Sinä päivänä oppilaat pukeutuvat kauniisiin asuihin, tytöillä on isot rusetit päässä ja kaikille opettajille annetaan kukkia.

Ensimmäinen syyskuuta ei ole vain ensimmäinen koulupäivä vaan niin sanottu ”tiedon päivä”, joka perustettiin noin 20 vuotta sitten eli siitä ei ole niin paljon aikaa.

Tänä vuonna koulu alkaa Venäjällä 3. syyskuuta, koska lauantaina ei saa aloittaa opiskelua. Tämä päivä on erittäin tärkeä ensimmäiselle luokalle, mutta se ei tarkoita, ettei se olisi tärkeä yläasteelle ja lukiolaisille.

Koulun alkaessa vanhemmat muistelevat omia kouluvuosiaan ja kouluissa on juhla. Juhla on vain peruskoululaisilla muttei lukiolaisilla ja ylioppilailla. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteivät he iloitsisi ja juhlisi ensimmäistä opiskelupäivää.

Suomessa koulun alku ei ole samanlainen juhla kuin Venäjällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti