maanantai 19. marraskuuta 2018

Rakastetaan erilaisuuksista riippumatta ❤ 🌈


Oletko koskaan pysĂ€htynyt miettimÀÀn, miten ihmisten erilaisuuksia pilkataan ilman mitÀÀn kunnollista syytĂ€? EntĂ€ miten seksuaalisesta suuntautumisesta tai ihonvĂ€ristĂ€ tuli ihmisten ”heikkoja” puolia?


Suomessa hehkutetaan, miten tÀÀllÀ kaikkien on hyvÀ olla. EttÀ kaikki saavat olla sellaisia kun on, ilman pelkoa siitÀ, ettÀ joutuu kokemaan henkistÀ tai fyysistÀ vÀkivaltaa. NÀin ei kuitenkaan ole.

Esimerkiksi koulukiusaaminen kohdistuu usein henkilöön, joka on ns. ”erilainen”. Esimerkiksi jos EI ole valkoihoinen tai jos seksuaalinen suuntautuminen on jokin muu kuin hetero.


Onko se tasa-arvoa, jos ihmistĂ€ kohdellaan sukupuolen mukaan? Onko se tasa-arvoa, jos seksuaalinen suuntautuminen mÀÀrittÀÀ koko ihmisen? Onko se tasa-arvoa, jos ihonvĂ€ri sallii sen, ettĂ€ sinua saa kiusata?

EntĂ€pĂ€, jos sinulla on sairaus, joka vaikuttaa ulkonĂ€köösi? Olisiko se silloin tasa-arvoa, jos sinulle huudeltaisiin ja sanottaisiin kaikkea ilkeÀÀ vain ulkonĂ€kösi takia? Ei, se ei ole tasa-arvoa. Tasa-arvoa on se, ettĂ€ kaikilla on samat oikeudet.


Ehdotan, ettĂ€ ihmiset kohtelisivat toisiaan hyvin eivĂ€tkĂ€ kiinnittĂ€isi ensimmĂ€isenĂ€ huomiota ulkonĂ€köön tai ihonvĂ€riin. Miksi sinua kiinnostaisi, vaikka toinen ei ole samanlainen kuin sinĂ€? Ei ihmisille voi olla niin vaikeaa kohdella toisiaan hyvin ja arvostaa ja rakastaa erilaisuudesta riippumatta.


Nemi Joronen 11 v.

KAIKKI SAAVAT OLLA OMIA ITSEJÄÄN! :)

Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti