torstai 13. huhtikuuta 2017

Sukset esiin ja ladulle!

Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi päätimme järjestää Suomi100-hiihtohaasteen Lappeenrannan yksikössä. Haasteen tarkoituksena oli korostaa tavoitteen asettamista itselleen ja itsensä haastamista liikunnallisesti. Lisäksi halusimme muistuttaa, miten kiva hiihtämisen ohella on nauttia ulkona liikkumisesta ja luonnosta. Hiihtosuorituksia sai tehdä 17.2.–31.3.2017 koulun liikuntatunneilla ja vapaa-ajalla.

Haasteeseen saivat osallistua kaikki luokat eskarista 9. luokkaan sekä opettajat ja muu henkilökunta. Luokan parhaat hiihtäjät palkittiin kunniakirjalla, ja yli sata kilometriä hiihtäneet saivat hiihtojuomapullovyön koulun Suomi100-juhlassa.

Haasteessa nousi esille oppilaiden uskomattomia tuloksia. Jopa eskarilaiset kirjasivat hiihtovihkoihinsa 5, 10 ja 15 km suorituksia. Sadan kilometrin hiihtäjiä löytyi luokilta 1, 3, 4, 5 ja 6. Parhaina luokkina yhteiskilometrien mukaan palkittiin 2. lk (228 km), 3. lk (699 km) ja 5. lk (973 km). Yhteensä kaikki oppilaat hiihtivät 2 801 kilometriä.

Opettajien ja muun henkilökunnan sarjassa oli myös monta innokasta osallistujaa. Kolme opettajaa sivakoi yli 100 km, mutta koulumme oma hiihtokuningatar on Eeva Rasa, joka hiihti yli 300 km!

Yhteensä kaikki oppilaat ja opettajat hiihtivät 3 588 kilometriä! Näillä kilometreillä hiihtäisi Lappeenrannasta Lappiin ja takaisin melkein kaksi kertaa. Toivottavasti saamme ensi vuonna kilometrejä lisää, jotta ne riittäisivät paluumatkaankin (tai jopa kolmanteen keikkaan).


Eino Leinoa lainaten
Hyvä on hiihtäjän hiihdellä
Hyvä on hiihtäjän hiihdellä,
kun hanki on hohtava alla,
kun taivas kirkasna kaareutuu –
mut hauskempi hiihtää, kun ruskavi puu
tuul’ ulvovi, polku on ummessa
ja tuisku on taivahalla.

Hyvä on hiihtäjän hiihdellä,
kun ystävä häll’ on myötä,
kun latu on aukaistu edessään –
mut parempi hiihdellä yksinään,
tiens’ itse aukaista itselleen
ja yksin uhmata yötä.

Hyvä on hiihtäjän hiihdellä,
kun tietty on matkan määrä,
kun liesi viittovi lämpöinen, –

Ja hyvä on hiihtäjän hiihdellä,
kun riemu on rinnassansa,
kun toivo säihkyvi soihtuna yöss’ –


Suomi100-hiihtohaastetiimi: Sami Puurtinen ja Terhi Tyyskä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti