keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Taidetestaajat konsertissa


Kävimme 8.-luokan kanssa keskiviikkona 25.10. Joensuun kaupunginorkesterin konsertissa Rakkautta kesäyössä. Konsertti on osa valtakunnallista Taidetestaajat-hanketta, jossa kahdeksasluokkalaiset pääsevät kokemaan eri kultturielämyksiä.

Saavuimme Carelia-salille kahdentoista aikoihin, paikalla meitä odottivat limonadi- ja keksitarjoilut. Otimme limonadit ja menimme istuskelemaan alakerran penkeille ja odottelimme konsertin alkamista. Ennen konsertin alkua osa orkesterista tuli soittamaan aulaan.

Pienen musiikkinäytteen jälkeen suuntasimme yläkertaan kohti istumapaikkoja. Kun tulimme saliin sisälle, salissa oli jo paljon muita oppilaita, ja melu oli päätä huimaava. Kävelimme portaita salin alaosaan ja istahdimme kahteen riviin.

Odottelimme paikoillamme noin viisitoista minuuttia, kunnes esitys alkoi. Ensimmäiseksi he näyttivät meille lyhyen videon, jossa esitykseen valmistautumista näytettiin. Tämän jälkeen orkesteri saapui lavalle aplodien saattelemana. Melkein heti orkesterin saapumisen jälkeen kapellimestari saapui lavalle valtavien aplodien saattelemana. Kapellimestarin tulon jälkeen hän esitteli orkesterin soittimet. Soittimien esittelyn jälkeen orkesterin soittimia alettiin virittämään. Orkesterin viritysäänen antoi oboe. Sen jälkeen soittajat olivat valmiita ja kapellimestarin käskystä musiikki alkoi soida. Konsertissa soitettiin kaunista musiikkia, joka sisälsi tarinan. Musiikin loputtua orkesteri ja kapellimestari saivat valtavat aplodit.

Meidän mielestämme konsertti oli hyvin avartava kokemus musiikin maailmaan.

Tehnyt: Aamu, Sanni ja Neea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti