keskiviikko 6. joulukuuta 2017

8. luokan luokkaretki taidemuseo Kiasmaan


8. luokka kokoontui rautatieasemalla klo 7.20. Juna lähti klo 7.31 ja oppilaat kävivät istumaan paikoilleen neljänteen vaunuun. Matka sujui hyvin ja oppilaat olivat rauhallisia ja jopa väsyneitä. Matka kesti kaksi tuntia ja perillä oltiin 9.30. Oppilaat matkasivat rautatieasemalta kauppakeskus Kamppiin ja Forumiin, jossa lounastaminen tapahtui. Kun ruuat oli syöty, siirryttiin yhdessä taidemuseo Kiasmaan.


Oppilaat laittoivat takkinsa ja reppunsa naulakkoon ja sitten opas opasti heidät pimeään huoneeseen, jossa oli suuri näyttö ja keskellä huonetta oli istuin, jonka käsinojassa oli nappeja. Opas kertoi, että tämä oli peli ja ensimmäinen vapaaehtoinen sai alkaa pelaamaan peliä. Peli oli vähän kummallinen ja jopa jollain tavalla pelottava. Musiikki oli karmiva ja outo. Peli muistutti Selviytyjät-tv-ohjelmaa.

Kun peli loppui, siirryttiin itse kierrokselle. Ensin kokoonnuttiin suuren taideteoksen äärelle ja keskusteltiin tulevasta kierroksesta. Sitten lähdettiin kiertämään museoa. Kun kierros oli valmis, tehtiin yhteenveto läpikäydyistä teoksista.


Museokäynnin jälkeen oppilaat hajaantuivat ja lähtivät kauppakeskuksiin ja kauppoihin. Vapaa-aikaa oli ruhtinaalliset neljä tuntia, jonka jälkeen kokoonnuttiin Helsingin rautatieasemalle klo 17.00. Juna Lappeenrantaan lähti klo 17.19. Lappeenrantaan saavuttiin klo 19.17.

Teksti ja kuvat: Lauri ja Jani, 8. lk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti