sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Terveisiä Moskovasta – keskiviikko 27. syyskuuta

Aamu alkoi niin hyvissä kuin huonoissakin merkeissä. Hyvissä merkeissä, koska tiedossa oli mukava päivä Moskovan nähtävyyksien parissa. Mutta huonoissa merkeissä, ainakin osissa Joensuun yksikön huoneista, koska yö oli nukuttu huonosti sänkyjen kovuuden ja huoneen kostean/ lämpimän ilman takia.

Kello 8 aikoihin alkoikin sitten tapahtumaan, kun koko porukka kokoontui aamupalalle hotellin alakertaan. Aamupala oli monipuolinen ja maukas, mutta hiukan epäilyttävä tiettyjen ruokien osalta. Heti aamupalan jälkeen lähdettiin metroasemalle ja siitä metrolla kohti Leninin mausoleumia. Jonotimme mausoleumiin jonkin aikaa, mutta se oli sen arvoista, sillä balsamoidun Leninin näkemisestä oli puhuttu jo monia viikkoja ennen Moskovaan lähtöä.

Mausoleumin jälkeen siirryimme katsomaan Kremliä. Kremli oli hieno ja monien kauniiden rakennusten peittämä alue. Kremlin paikkojen ihastelu jäi kuitenkin meillä oppilailla hiukan vähäiseksi, koska mieltä kuumotti koko ajan suuri nippu tehtäviä, jotka täytyi saada tehtyä ennen Moskovasta lähtöä.

Kremlissä käynnin jälkeen lähdimme hiukan väsyneinä ja palelevina, mutta silti iloisina kävelemään kohti ravintolaa. Ravintolassa söimme monipuolisen, perinteisen venäläisen aterian, joka oli hieno lähikosketus venäläiseen kulttuuriin.

Herkullisen (ainakin joidenkin mielestä) ruokailun jälkeen olikin sitten mukava lähteä vatsat täynnä kohti ostoskeskusta. Shoppailun jälkeen lähdimme kävellen Arbat-kadulle, jossa jakauduimme haluamiimme porukoihin ja lähdimme syömään ja shoppailemaan sekä täyttämään tehtävälappuja.

Raskaan päivän jälkeen palasimme metrolla takaisin hotellille. Hetken hotellilla oltuaan osa porukasta lähti käymään lähimarketissa ja muut jäivät hotellille pitämään hauskaa luokkalaisten seurassa.

Hotelli keskiviikkoiltana kauppareissun jälkeen

Teksti ja kuva: Iina, Sonja, Pinja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti