tiistai 1. marraskuuta 2016


”Pysähdy-katso-kuuntele-katso-kävele”
Kummit opastivat ekaluokkalaisia liikenneturvapäivänä
Imatran yksikön kuudennella ja ensimmäisellä luokalla oli yhteistä kummitoimintaa keskiviikkona 5.10. Aamulla kokoonnuttiin luokkaan yhdessä, ja Suvi- ja Tiina-opettajat kertoivat, että toimintapisteitä olisi viisi. Jokaisen pisteen tarkoitus oli opettaa pienille liikenteessä toimimista. Pisteiden aiheina oli suojatien ylittäminen, heijastimet, liikennemerkit, pelit ja pyöräilykypärän käyttö. Kuutosluokkalaiset kummit opastivat pisteillä.


Ensimmäisen pisteen aiheena oli suojatien ylittäminen: Pisteen ideana oli opettaa lapsi ylittämään tie turvallisesti. Muistisääntönä oli pysähdy-katso-kuuntele-katso-kävele. Osallistujille myös maalattiin suojatie käteen tai naamaan.


Toisella pisteellä leikittiin leikkiä "piilossa pimeässä". Heijastimia piilotettiin pimeään huoneeseen ja niitä piti etsiä valon avulla. Kolmannella pisteellä taas väritettiin yhdessä kummioppilaan kanssa liikennemerkkejä ja kummioppilaat saivat suunnitella varoituskyltin koulun sisätiloihin.Pelipisteessä pelailtiin turvapupu.net -sivuston pelejä. Oli tienylityspeli, muistipeli, koulumatkapeli, mikä ääni ja liukupulma.

Viimeisellä pisteellä taas Suvi-opettaja näytti meille videon, jossa näytettiin, kuinka pyöräilykypärä suojaa. Opettelimme myös netissä laittamaan kypärän päähän siten, että se suojaa päätä.


Kaikki ekaluokkalaiset pitivät päivää kivana. Kyselimme heiltä, mistä pisteestä he pitivät eniten, mitä he oppivat ja mitä pistettä olisi voinut parantaa.

Ekaluokkalaisten suosikkipiste oli pelipiste.
– Pelipiste oli paras, koska siellä sai pelata, kertoi Isabel.

Parhaat pelit Turvapupussa olivat heidän mielestään suojatien ylittäminen, äänten tunnistaminen, koulumatka ja muistipeli.

Tapahtumasta ekaluokkalaiset oppivat ainakin, miten tie ylitetään: – Ei saa ajaa tien yli ilman katsomista, muisteli Martin.

Parantamisen varaa olisi ollut heidän mielestään ainakin suojatienylityspisteessä ja heijastinpisteessä: – Suojatienylityspiste oli tylsin, koska siinä piti vain kävellä, kertoi Eerika.

Osa taas ei innostunut heijastinpisteestä: – Se oli tylsin, koska piti vain etsiä heijastimia, kommentoi Siiri.

Kirjoittajat: Sandra Strömberg ja Kiia Hänninen


Kuvat: 
Olga Chevtsov

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti