tiistai 25. lokakuuta 2016

Kummillista kivaa syksyn piristykseksi

Lappeenrannan uudet eskarit saivat koulukummit seiskaluokkalaisista. Syksy onkin mennyt toisiinsa tutustumiseen monenlaisen toiminnan kautta. On leikitty ulkona ja puuhasteltu sisällä.

Seiskat kävivät opettamassa eskareita Oppilaat opettajina -päivänä. Päivän aikana päästiin pelailemaan ja leikkimään niin sisällä kuin ulkona sekä kuuntelemaan ja kuvittamaan kummioppilaiden lukemia satuja. Toki välissä ehdittiin vaihdella myös kuulumisia puolin ja toisin.

Kummiparit osallistuivat Lappeenrannan yksikössä järjestettyyn Unelmien luokkahuone -suunnittelukilpailuun. Tehtävänä oli pohtia sisustusta ja kalusteita koulun uuteen luokkatilaan. Eskarit ja kummit löivät ideansa yhteen ja tuloksena syntyi kaksikymmentä yhteistyöllä hiottua suunnitelmaa. Äänestyksen myötä yksi suunnitelmista valittiin toimitettavaksi suunnitteluraadille. Äänestyksessä voiton vei Annin ja Johanneksen suunnitelma.


Syksyn merkkejä ja värejä käytiin ihailemassa ruskaretkellä koulun lähimaastossa. Kummiparit ottivat iPadeilla kuvia syksyn tuntomerkeistä. Eskarit jatkoivat aihetta askartelun, kuvataiteen, leikin ja musiikin merkeissä.


Hyvän kaveruuden viikolla kummit ja kummioppilaat saivat puuhastella yhdessä kummivälituntien aikana. Kummit olivat suunnitelleet eskareille leikkejä välitunnille. Mukana olivat muun muassa kansanperinteestä tutut tervapata, polttopallo ja kirkonrotta.

Jatkoakin on luvassa. Ennen joulua yhteistä toimintaa jatketaan ainakin itsenäisyyspäivän aamunavauksen toteutuksen, pipareiden paiston ja yhteisten pikkujoulujen merkeissä. Mitä kaikkea tässä vielä keksitäänkään toteutettavaksi!

Teksti: Johanna Flinkman ja Terhi Tyyskä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti