keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Olympialaiset LappeenrannassaMaanantaina 12. syyskuuta Itä-Suomen koulun Lappeenrannan yksikön oppilaat, opettajat ja oppilaiden vanhemmat kokoontuivat Kimpisen yleisurheilukentälle. Päivän ohjelmassa oli leikkimieliset olympialaiset ja kentälle oli valmisteltu kaikki tehtäväpisteet. Olympialaiset kilpailtiin sekajoukkueissa eli yhdessä joukkueessa oli oppilaita eskarista ysiluokkalaisiin.
Kaverinkanto oli kaikkien mielestä kivaa. Kaverinkannossa otettiin kaveri kyytiin ja käveltiin pieni matka. Yhdestä kannosta sai yhden pisteen.

Mölkky on perinteinen laji, josta kaikki pitävät paljon. Jokainen joukkueen jäsen sai heittää mölkkyä kerran. Kaikkien pisteet laskettiin yhteen ja niin saatiin joukkueen pisteet.


Pullonheitto oli melkein kaikille uusi laji, mutta silti siitä pidettiin. Pullonheitossa heitettiin tyhjää pulloa eri sektoreihin, joista sai pisteitä.
Keppariaitajuoksu oli melko tunnettu laji, jossa hypittiin esteitä keppihevosilla. Se oli kaikkien mielestä kivaa.


Korkeus tai alitus oli suurimmaksi osaksi tunnettu, sillä se muistutti korkeushyppyä. Siinä sai itse päättää, menikö riman yli vai ali.


Pyörremyrsky oli pyörryttävä laji. Siinä pyörittiin mailan ympäri ja juostiin.


Käsikynkkäviesti oli hauskaa. Siinä juostiin käsikynkkää pieni matka ja läpättiin kaveria, joka lähti tekemään saman.

Potkupallopujottelu oli kiva jalkapallopeli, jossa pujoteltiin jalkapallon kanssa. Lopuksi jalkapallo potkaistiin maaliin.
Tarjotinviestissä piti kantaa jalkapalloa tarjottimen päällä ilman, että se tippuu.

Pituus oli tavallinen laji, mutta siinä piti hypätä paikaltaan ilman vauhtia. 


Olympialaisissa vieraili myös Itä-Suomen koulun johtava rehtori Katri Anttila. Tässä hänen ajatuksiaan olympialaispäivästä:


"Minun mielestä tällaiset erilaiset urheilukilpailut ovat erittäin hieno asia. Erityisen hienoa tästä tekee se, että on vasta ollut Rion olympialaiset ja paralympialaiset ovat menossa. Minusta on kivaa nämä eri maiden liput ja että jokainen kuuluu näihin eri maiden joukkueisiin. Kaikkein parasta on, että meidän pienet ja isot on mukana tässä, sillä se luo tätä meidän koulun yhtenäisyyttä ja yhteishenkeä."


Teksti: Kuudennen luokan tytöt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti