Koulumme Keke-viikon tiimoilta halusimme selvittää, mistä keittolan biojätteet muodostuvat ja mihin ne päätyvät, joten kyselimme näitä asioita koulumme keittäjiltä. Halusimme myös kysellä asioita, joita oppilaat eivät välttämättä keittolan toiminnasta tiedä.
Mikä on oppilaiden lempiruoka? Makaronilaatikko
Mikä on oppilaiden inhokkiruoka? Kaalikeitto ja kaalilaatikko
Mitä päätyy eniten bio-jätteisiin? Hedelmien kuoria ja karoja sekä hampurilaistarvikkeita
Mihin hävikki päätyy? Mullaksi ja bio-jätteisiin
Mistä ruoka tulee? HK:lta tulee lihat, Korpelalta vihannekset, Astikkalalta marjat, Arlalta maitotuotteet ja rasvat ja Merinovalta muita tuotteita.
Onko tulevaisuudessa suunniteltu uusia ruokalajeja? Ruokalistat suunnitellaan kolme kertaa vuodessa ja silloin ne uusiutuvat.
Onko ruokalassa tarpeeksi tilaa? Ei, tilaa on aivan liian vähän. Pitäisi olla ainakin kolme kertaa samankokoiset tilat.
Miten otatte huomioon eri kulttuurien ruokailutottumukset? Kulttuurit otetaan huomioon siten, että on monia ruokavaihtoehtoja.
Haastattelijat: Linda, Venny, Sani ja Inka, 7.lk.
Kuva: Essi Urpalainen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti