maanantai 5. joulukuuta 2016

S2-oppilaiden ajatuksia itsenäisyydestä sekä itsenäisyyspäivästä

Minulle itsenäisyys merkitsee siitä, että maa, missä minä asun, voi tehdä mitä vaan ja milloin vaan. Minulle itsenäisyyspäivä on kiva ja vapaapäivä. Itsenäisyydestä tulee mieleen päivä, milloin ei tarvitse tehdä mitään, se on vapaapäivä. Seuraavana vuonna eli 2017, Suomessa on isompi tapahtuma kuin vaan juhla; Suomi itsenäistyi 100 vuotta sitten!! Jippii!!
Alina Sharapova 7B

Itsenäisyyspäivää juhlitaan Suomessa 6. joulukuuta joka vuosi, 1919 vuodesta lähtien. Mutta Suomi kuitenkin itsenäistyi vuonna 1917. Tasavallan presidentti pitää itsenäisyyspäivän illalla suuren juhlavastaanoton Presidentinlinnassa. Juhlien televisiolähetys on suosittu ohjelma. Juhlien seuraamiseen kuuluu juhlijoiden asujen arvioiminen. Nykyisin juhliin kutsutaan 1 600–2 000 vierasta. Minä itse tykkään katsoa Linnan juhlia televisiosta perheen kanssa!
Arina 6B

En juhli itsenäisyyspäivää Suomessa mutta juhlin Latviassa: kaikki menevät silloin Riikaan ja siellä on ilotulitus. Joskus lentää lentokoneita. Samaan aikaan on markkinat, siellä myydään eri elintarvikkeita.
Larisa 6B

Suomen itsenäisyyspäivä on Suomen kansallispäivä, jota vietetään 6. joulukuuta 1917. Itsenäisyyspäivä on vakavamielinen juhla, johon liittyy sodan ja kaatuneiden muisteleminen. Itsenäisyyspäivänä on tapana sytyttää ikkunalle kaksi sinivalkoista kynttilää. Minusta on kiva, että ei ole koulupäivää. Minulle itsenäisyyspäivä on normaali päivä. Minun perheessä ei juhlita itsenäisyyspäivää.
Ivan 7B

Minun mielestä tämä on tosi hyvä juhla ja Suomi voi olla ylpeä tämän päivän! Se tapahtui vuonna 1917 6. joulukuuta. Ensi vuonna on 100 vuotta! Myös koulusta on vapaapäivä ja se on kivaa. Me harvoin katselemme televisiota, mutta haluan nähdä tänä vuonna linnan juhlat.
Veronika 8B

Itsenäisyyspäivän juhla-aamunavaus 2.12.2016

Perjantaiaamuna koko koulu kokoontui juhlistamaan Suomen itsenäisyyspäivää koulun saliin. Ohjelmassa oli eskareiden ja 1.-2.-luokkalaisten upeat musiikkiesitykset sekä 8.-luokkalaisten lyhyt näytelmä Suomen itsenäistymisestä. Lopuksi laulettiin yhdessä Maamme-laulu Pertun säestämänä, jonka jälkeen koulupäivä jatkui normaalisti. Kouluun palataan seuraavan kerran itsenäisyyspäivän jälkeen keskiviikkona 7.12, joten tiedossa on neljän päivän viikonloppu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti