sunnuntai 17. joulukuuta 2017

8.–9.-luokkalaisten kulttuurivalinnainenOppilaat istuvat paikoillaan luokassa puhuen satunnaisen kuuloisista maista sekä kielistä. He ovat ilmeisesti muodostamassa jonkinlaista esitelmää ryhmissään. Tunnelma on rento ja leppoisa ollakseen oppitunti, eikä äänenvoimakkuuskaan nouse turhan korkeaksi.

Kyselemme oppilailta, millaista kulttuurivalinnainen on ollut tähän mennessä.– Ollaan tehty englanninkielellä 10 Asiaa, joita tietää Suomesta -listan sekä listan ja videon esimerkkejä opastetuista koulu- tai arkitilanteista. Tällä hetkellä ollaan tekemässä maaesitelmää suomeksi, kertoo kahdeksasluokkalainen Sanni ja näyttää kurssin vihkoaan.
– Saadaan ite valita mistä maista ja kulttuureista tehään esitelmät ja mitä kerrotaan niissä, vastaa Laura, joka tekee Sannin kanssa esitelmän Saksasta


– Tunnit ovat mukavan rentoja eivätkä vie liikaa ajatusta, että se häiritsisi muuta koulunkäyntiä, toteaa samassa pöydässä istuva Neea, joka tekee Aadan kanssa esitelmää Tšekistä.


Kaikki tuntuvat tulevan hyvin toimeen, ja työnteko taitaa sujua tasaisen verkkaisesti. Onneksi kiirettäkään ei tunnu pitävän.


Opettaja Terhi Tyyskä kiertelee luokassa katselemassa oppilaiden työntekoa, ennen kuin palaa takaisin paikalleen.Kulttuurivalinnainen kestää loppuvuoden ajan aina jouluun saakka.

Teksti ja kuvat: Maiju ja Elli, 8. lk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti