keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Kuudesluokkalaiset Yrityskylässä

Yrityskylä on 6. luokalla oleville suunnattu oleva roolipeli, jossa on erilaisia työpaikkoja, esimerkiksi pankki. Yrityskylästä jäi todella kiva fiilis ja opin paremmin puhumaan muille ihmisille ja tekemään ryhmätöitä paremmin ja opin palvelemaan ja opin maksamaan laskuja, myöntämään lainaa ja antamaan pankkikortteja. Minä toimin Yrityskylässä palveluneuvojana Oma Säästöpankissa. 
Yrityskylässä oli kivaa!
Yrityskylässä toimin Oma Säästöpankin palvelupäällikönä. Tehtäviäni kuului laskujen maksaminen ja lainan myöntäminen. Mielestäni päivä oli todella kiinnostava ja hauska, ja sain aivan toisen käsityksen työnteosta!
Olin Oma Säästöpankin toimitusjohtaja. Minun piti asioida muissa yrityksissä, myöntää lainoja ja pankkikortteja muille yrityksille ja henkilöille, pitää tiimipalavereita sekä osallistua johtajien kokoukseen. Työvuorojen lisäksi minulla oli kaksi vapaavuoroa. Vapaavuoroilla minä kävin Kaukaan Kondiittoreissa syömässä lounasta sekä Lidlissä. Tässä työssä tarvitsin paineensietokykyä ja iloista mieltä. Opin tässä työssä asiakaspalvelua ja toimimaan nopeasti paineen alla. Yrityskylässä oli hauskaa ja siitä päivästä jäi minulle hyvä mieli.
Olin töissä Yrityskylässä kahvilayrittäjänä. Minun lisäkseni oli myös kahvilavastaava ja kolme kahvilatyöntekijää. Yrityskylä oli hieno kokemus tulevaisuuteen nähden, siellä opeteltiin maksamaan laskuja, sietämään kiirettä ja tekemään erilaisia sopimuksia muiden yritysten kanssa. Kahvilatyössä oli haastavinta saada tuottoa. Vaikka asiakkaita kävikin hirveästi, niin tuottoa ei silti tullut johtuen alhaisista hinnoista. Yrityksemme tuotteiden hintoihin ja niiden kokonaissummiin nähden laskut olivat järjettömiä. Yrittäjän tärkeimpiä tehtäviä on kuitenkin kahvilatyössä hoitaa maksuja ja pitää kahvila pystyssä. Kyllä vaikeuksien jälkeen löytyy jotain hyvääkin: asiakaspalvelu, saa palvella asiakkaita ja auttaa heitä. Oli myös hienoa tutustua aikuisten elämään vähän tarkemmin ja oppia mitä työnteko on oikeasti. Tärkeintä oli kuitenkin yhteistyö ja hyvä mieli päivän aikana.Toimin Yrityskylässä kahvilavastaavana. Minun täytyi toimittaa tilauksia ja käydä maksamassa laskuja pankissa. Mielestäni siellä oli kaikista kivointa se, kun piti käydä muissa liikkeissä tekemässä erilaisia sopimuksia sekä asiakkaiden palveleminen, johon kuului ostoksien tekeminen ja  laskuttaminen.
Yrityskylässä toimin Etelä-Saimaalla valokuvaajana. Minun lisäksi Etelä-Saimaalla oli töissä toimitusjohtaja ja kaksi toimittajaa. Yrityskylässä kaikissa yrityksissä oli omat iPadit, joilla pystyi hoitamaan yrityksen asioita. Sivustolla pystyimme myös jokainen katsomaan omat tehtävämme, joista tiesimme, mitä meidän kuuluisi tehdä. Valokuvaajana minun täytyi esimerkiksi ottaa valokuvia muista yrityksistä heidän tilaamaansa mainosta varten. Kuvien ottamisen ja lehteen lisäämisen lisäksi sain käydä kampaajalla ja työterveydessä. Työvuorojen lisäksi oli kaksi vapaavuoroa, jolloin sai muun muassa käydä hakemassa lounaan yhtä lounasseteliä vastaan sekä käydä vaikkapa Lidlissä. Minusta Yrityskylä-päivä oli mahtava ja upea kokemus! Minusta oli hauskaa kokeilla, miltä työnteko tuntuu. Oli myös mukavaa, että meillä oli hyvä ryhmä, jolta sujui yhteistyö. Oli aivan mahtava päivä!Olin Etelä-Saimaalla päätoimittajana. Meillä työskenteli kaksi kirjoittajaa ja yksi valokuvaaja. Siellä hoidin aikataulut kohdalleen. Meillä oli kolme työvuoroa ja kaksi vapaavuoroa. Opin maksamaan laskuja ja toimimaan myös kiireen tullessa. Meillä oli paljon tehtävää ja onneksi kaikki tehtävät saatiin tehtyä. Siellä oli todella kivaa!
Мне очень понравился вчерашний день. Я понял, что работать очень ответственно и тяжело, но в то же время весело и интересно. Я научился быстро принимать решения и действовать слаженно. Мне очень понравилось, и я благодарен предоставленную мне возможность почувствовать себя взрослым."Мне понравилось как мы провели время в Yrityskylä. У нас было очень много, но интересных заданий. Например: мне позвонили из Гонконга для назначения встречи. А в самом начале рабочего дня каждая глава предприятия (в том числе и я)) представляли свою компанию. У каждого сотрудника есть два перерыва, но иногда не до этого))) Нужно оплатить счета, составить договор с электроэнергией, разработать новый проект, но это ещё малая часть моих заданий. У каждого свои задания, с определенным сроком их выполнения. Я работала в компании The Switch и это бесценный опыт работы "во взрослом мире".
Yrityskylässä toimin UPM:llä tehdaspäällikönä. Minun piti ostaa ja myydä tavaroita, lähettää laskuja, esittää asiakaslehti UPM:stä ja auttaa tutkijaa ja markkinointi- ja viestintäpäällikköä. Yrityskylässä opin myymään, maksamaan laskut ja tekemään töitä ryhmässä. Yrityskylässä oli kivaa.
Toimin Yrityskylässä UPM:llä markkinointi- ja viestintäpäällikkönä. Minun työtehtäviin kuului paperin ja biodieselin myynti. Minun lisäksi UPM:llä oli liiketoiminnanjohtaja, tehdaspäällikkö ja tutkija. Tehtäviä riitti oikein mainiosti ja ei riittänyt työvuoroilla vapaa-aikaa. Me katsoimme meidän tehtävät tableteilta, jotka olivat yrityksen omia. Yrityskylä-päivä oli todella hauska, haluaisin mennä uudestaan!

Teksti ja kuvat: kuudennen luokan oppilaat


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti