torstai 7. joulukuuta 2017


Ihmisiä on erilaisia, se on fakta. Kaikki koko luokasta eivät voi oppia samalla tavalla, istumalla puupenkillä tai kirjoittamalla muistiinpanoja. Meistä on harmillista, että oppilailta kielletään esimerkiksi musiikin kuuntelu, lattialla makaaminen tai vaikka muistiinpanojen piirtäminen. Joitakin musiikin kuuntelu voi auttaa keskittymään, ja joitakin mukavassa asennossa opiskeleminen auttaa parantamaan työn laatua. Joissain tapauksissa ajatus voi esimerkiksi harhautua siihen, kuinka epämukava penkkisi on, etkä pysty välttämättä keskittymään tärkeään opiskeluun.

Miksi haluaisit kieltää tämän? Tietenkään opettajat eivät voi tietää, mikä auttaa kutakin oppilasta. Oppilaan pitäisi itse tietää, miten oppii parhaiten, ja ajatella omaa parastaan. Sen ei pitäisi mennä niin, että peruskoulun aikana et voi opiskella niin, miten tuntuu parhaimmalta. Kukaan ei kuitenkaan ole aikuiselämässä pakottamassa sinua opiskelemaan tai tekemään yhtään mitään, ja sen takia itsenäinen työskentely pitäisi oppia jo aikaisemmin.

Hyötyjä hyvästä ja mukavasta opiskelutavasta/-tekniikasta on paljon. Jos opiskelu sujuu, arvosanat nousevat. Jos keskityt parhaimpasi mukaisesti, sisäistät asian paremmin ja saatat tajuta hankaliakin asioita. Hyötyjä hyvästä ja tarmokkaasta opiskelusta on tottakai paljon, ja ne ovat itsesäänselvyyksiä.

Mielestämme opettajien pitäisi lukea tämä teksti ja luottaa enemmän oppilaisiinsa.

Teksti: Anni ja Karoliina, 8. lk


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti