tiistai 19. joulukuuta 2017

Yökävelyä ja kummitustarinoita


Me Itä-Suomen koulun Joensuun yksikön seiskaluokkalaiset olimme yökoulussa 12.–13.10.2017 klo 17.30–9.00. Yökoulumme oli Lykynlammen retkeilymajalla Joensuussa. Yökoulu alkoi klo 17.30 Lykynlammelta ja päättyi myös sinne. Aloitimme yökoulun tekemällä lenkin Lykynlammen lammen ympäri pururataa pitkin. Lenkin jälkeen viimeisetkin myöhässä olleet saapuivat paikalle.

Kun kaikki olivat paikalla ja tavarat vietynä sisälle, lähdimme kävelemään Unicef -kävelyä. Kävelimme noin puolitoista tuntia. Kävelymme loppupuolella rehtorimme Mari tuli käymään Lykynlammella Vilma-nimisen hevosen kanssa. Halukkaat paikalla olleet saivat ratsastaa Vilmalla pienen lenkin. Kun Mari ja Vilma olivat lähteneet, ja viimeisetkin kävelyä tehneet olivat tulleet takaisin, aloimme pelaamaan ulkopelejä. Pelasimme ensimmäisenä lähtölaskentaa. Pelasimme peliä noin kuusi kierrosta tai enemmän. Kun peli oli pelattu, vaihdoimme peliin nimeltä pyykkipoikapeli. Pelasimme peliä noin kolme kierrosta, kunnes lähdimme sisälle.

Sisällä söimme eväitä, paistoimme takan ääressä makkaraa ja lämmitimme vaahtokarkkeja.
Pian luokanvalvojamme Jehki ehdotti, että lähtisimme siinä välissä yökävelylle. Meistä kaikki muut lähtivät yökävelylle, paitsi kolme meistä. Kun yökävelyllä olleet palasivat, jatkoimme syömistä ja juttelimme samalla. Kello oli pian jo vaille yksitoista, joten päätimme laittaa pedit valmiiksi.
Petien laiton jälkeen aloimme pelaamaan Mafioso-nimistä peliä. Pelasimme kaikki yhdessä kolme kierrosta, kunnes jotkut meistä jättäytyivät pois, kun eivät enää jaksaneet. Pelasimme Mafiosoa noin klo 23.45 asti, jonka jälkeen osa söi ja joi vielä jotain. Kun kaikki olivat taas koolla, aloimme kertomaan kauhu- ja jännitystarinoita. Kun tarinat oli kerrottu, kello oli jo vaille kaksi yöllä. Kaikki kävivät noin puoli kolmen aikaan nukkumaan.

Aamulla herätys oli klo 7.00. Kaikki heräilivät ja kun olimme heränneet, Jehki oli keittänyt meille kaurapuuroa ja ne söivät, kenelle puuro maistui. Muut söivät omia eväitään.

Kun kaikki olivat syöneet, aloimme korjaamaan petejä pois ja laittamaan tavaroita kasaan. Kun pedit ja tavarat oli laitettu kasaan ja pois tieltä, lakaisimme lattian ja veimme lattialla olleet pölyt ja muut muruset rikkalapiolla ulos. Kun siivous oli hoidettu, kello oli jo varttia vaille yhdeksän. Lähdimme ulos ja otimme majamme edessä koko luokan yhteisen kuvan niin kuin teimme aiemmin nelosluokalla, kun olimme yökoulussa samassa paikassa. Kun kuva oli otettu, ensimmäisiä tultiin hakemaan. Ensimmäiset lähtivät ja osa jäi vielä Jehkin kanssa odottamaan kyytejä. Kun kaikki olivat lähteneet, Jehki tarkisti vielä paikat ja lähti itsekin.

Kiitos yökoulun, luokkahenkemme vahvistui ja saimme mukavan kokemuksen yhtenä luokkana ja kaikilla meillä oli mukavaa ja hauskaa yhdessä. Uskon, että kokemus jäi meille kaikille muistoksi!

Elvi Kovanen, 7. lk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti